Energielabels

Sinds januari 2008 moeten alle woningen die te koop worden aangenomen zijn voorzien van een energielabel. Het energielabel voor woningen geeft met klassen (A++ tot en met G) en kleuren (donkergroen tot en met rood) aan hoe energiezuinig een huis is, in vergelijking met soortgelijke huizen. Energielabel A++ (donkergroen) is zeer zuinig, energielabel G (rood) is zeer onzuinig.

Energielabel huisWeten wat uw woning voor energielabel heeft?
Dat kunt u bekijken door zes eenvoudige vragen te beantwoorden op de website van verbeteruwhuis.nl. Het aanvragen van een energielabel voor uw woning kost ongeveer € 200,-. Als u alles wilt nalezen over de energielabels voor woningen dan verwijzen wij u naar deze pagina van de Rijksoverheid.

Het energielabel is geen los papiertje, maar een rapport van enkele pagina’s. Daarin staan de eigenschappen van de woning, de gegevens van de adviseur die het energielabel heeft afgegeven en standaardadviezen om de woning energiezuiniger te maken. En natuurlijk welk energielabel het huis heeft gekregen. Het energielabel geeft de energiezuinigheid van de woning aan in vergelijking met andere woningen van hetzelfde type. Bovendien geeft het label inzicht in de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te treffen. Maatregelen die leiden tot lagere energielasten en meer comfort.