Bespaartips

In menig nieuwsitem wordt gesproken over de stijgende energienota. Niet zo vreemd, want voor huiseigenaren drukt deze nota vaak stevig op het huishoudelijke budget. Als lange termijnoplossing is thermische isolatie aanbrengen het advies van onze specialisten. Wilt u zelf alvast werken aan een structureel lagere energienota dan hebben wij hiervoor enkele tips.

Intergas combiketelNeem een CV- of combiketel
Als uw woning voorzien is van een onzuinige ketel of elektrische boiler dan kunt u overwegen om deze te vervangen door een hoog rendement combiketel op gas. Deze ketels werken effectiever en verbruiken minder energie. Minder gas dat verstookt wordt betekent een lagere energienota voor u.

Bespaar op huishoudelijke apparaten
Een klassiek voorbeeld, maar wij komen dit vaak wekelijks tegen. De centrale verwarming die ingesteld staat op ruim 20 graden Celsius. Zet de verwarming overdag een graadje lager, zeker als u zelf niet thuis bent, en u bespaart al snel € 50,- per jaar.

ZonnepanelenInvesteer in zonnepanelen
Doordat er telkens meer aanbieders komen die zonnepanels aanbieden betekent dit dat ook de prijzen telkens lager worden. De misvatting dat zonnepanelen enkel werken in zonnige landen is een regelrechte fabel. De terugverdientijd van de zonnepanelen ligt, afhankelijk van de prijs en het aantal panelen, op circa 8-9 jaar.

RegendoucheU kunt besparen in huis
Net als de huishoudelijke apparaten een klassieker. Heeft u nog gloeilampen in uw huis branden?Wissel deze dan op naar ledlampen. Vaak heeft u het aankoopbedrag binnen zes maanden al terugverdiend.

Eenvoudig besparen op een douchebeurt
Tijdens een gemiddelde douchesessie van 10 minuten verbruikt u circa 80 liter kraanwater. Dit kost u overigens € 0,40 terwijl een warm bad u € 0,75 kost. Gaat uw voorkeur uit naar een warm bad dan verbruikt u hier het dubbele van. Het monteren van een zuinige douchekop helpt u circa € 40,- per jaar besparen… al doet een minuutje minder lang douchen dit vanzelfsprekend ook.